Sådan skaber du en tidløs, moderne billedvæg med plakater

Leder du efter en måde at pifte din boligindretning op på? En billedvæg er et evigt grønt dekorativt stykke, der tilføjer personlighed og stil til ethvert rum. Og hvis du vil have noget, der ser klassisk og alligevel moderne ud, hvorfor så ikke prøve at kombinere plakater med sort/hvid baggrund? Sådan gør du. 

Vælg dit tema 

Det første skridt i at skabe tidløse og moderne billedvægge er at bestemme temaet for din væg. Tænk over farverne og stilen på de billeder, du vil vise, og beslut dig for et overordnet tema for din væg. Dette vil hjælpe dig med at indsnævre dine valg, når du skal vælge plakater. 

Vælg dine plakater 

Når du har besluttet dig for et tema, er det tid til at begynde at vælge plakater til din billedvæg. Der er masser af muligheder derude, men vi foreslår, at du holder dig til sort-hvide prints, da de er både klassiske og moderne på samme tid. Du kan finde plakater med inspirerende citater eller betydningsfulde ord, abstrakte designs, landskaber, portrætter – mulighederne er uendelige! Du skal bare sørge for, at plakaterne supplerer hinanden med hensyn til farver og design, så det hele flyder fint sammen, når det hænger på din væg. 

Arranger dine billeder 

Nu kommer den sjove del – at arrangere alle dine billeder! Start med at lægge alle dine plakater ud på gulvet, så du kan få en idé om, hvordan de ser ud sammen. Når du har besluttet dig for et arrangement, skal du måle afstanden mellem hver plakat med et målebånd for at sikre en ensartet afstand. Når du hænger hver enkelt plakat op på væggen, skal du bruge aftagelige selvklæbende kroge eller aftagelige strips, så intet bliver beskadiget, hvis du på et tidspunkt får brug for at flytte rundt på tingene eller tage dem ned. 

Det er nemt at skabe en tidløs og moderne billedvæg, hvis du ved, hvad du gør! Ved at kombinere sort-hvide plakater baseret på et bestemt tema kan du nemt skabe en stilfuld tilføjelse til et hvilket som helst rum i dit hjem uden at skulle gøre dig alt for mange anstrengelser. Med blot lidt simpel planlægning og kreativ tænkning kan alle skabe deres egen unikke billedvæg, der vil holde i årevis!